A testedzés bonyolult dolog, de nincsenek férfi-női paraméterei

Legalábbis általános egészségmegőrzés-szempontból, ami a napi edzést illeti, szerintem nincsenek! Mindazonáltal fontos, hogy ha fogyni, vagy épp izmosodni akarunk, utánanézzünk, hogy melyiket milyen mozgással lehet elérni, de nem hiszem tényleg, hogy különbséget kellene tenni lányok s fiúk között, viszont bármelyik nembe tartozónak lehet szüksége bármelyikre a kettő közül!

Látom néha a konditeremben, hogy a férfiak közül több az, aki nagy súlyokkal próbál csak dolgozni, miközben a hölgyek több aerob mozgást végeznek többnyire, pedig hiba mindkét nemnek kihagynia a másikat! Ha fogyni akarunk, hagyjuk a súlyzókat, például! Nem az a férfias, hogy nehéz dolgokat fel tudunk emelni, sokszor…

Továbbá utáltam mindig, amikor pár éve arról viccelődtek egyesek, hogy vannak hagyományos férfiszerepek az életben, miszerint “valakinek fel kell cipelnie a hűtőszekrényt a negyedikre”… Csodálkoztam, hogy miért nem gondolnak rá, melyik században is élünk. Ha vásárolunk egy hűtőszekrényt, vagy mosógépet, azt ki is szállítják, és fel is cipelik, ha igényelünk ilyen szolgáltatást. Költözéskor hasonló opcióink vannak. Jönnek a markos fiatalemberek és ha fizetünk érte, cipekednek! A régifajta szerelési munkák ügyében is meg tudunk nyugodni, ha mondjuk a topvizgazfutesszerelo.hu oldalra nézünk, ugyanígy. A főoldalon rengeteg lehetőség fogad egyből, hogy ne kelljen tépelődnünk vagy várnunk segítségkérés közben, hanem azonnal lehetőségünk legyen ahhoz hozzájutni. Budapesti és Pest megyei lakosok számára egyből egy nagy Hibabejelentés gomb fogad a legörgetés után. Így ma már nem okozhatnak ezen a vidéken senkinek, hosszú ideig problémát a gázszerelő feladatai közé tartozó dolgok sem – pláne a kicsit köznapibb, vízszerelőre tartozó dolgok. El is magyarázzák tartalmas írásokban, hogy mennyiféle aggály lehet otthon, mennyi dolog romolgat el milyen sokféle módon, amihez ha hozzányúlunk, még nagyobb lesz idővel a baj. Inkább hívjunk tényleg gázszerelőt. Emellett telefonszámos lehetőség is van a kapcsolatfelvételre. Ami nekem megnyugtató, mert szeretek élőszóban beszélni azzal, akihez fordulok – és aki ezek szerint bármilyen szerelőtípus lehet a topvizgazfutesszerelo.hu-nál. Kattintsatok mondjuk ide, és láthatjátok is, hogy megy náluk az egész: gázszerelő.

Ha a Hibabejelentésre nyomunk, akkor netes, szöveges bejelentési opció fogad, ha magára a telefonszámra, akkor társíthatjuk a telefonos gombot egy alkalmazással, vagy persze tárcsázhatjuk is azt a számot, beütve a telefonunkba. Szóval, megnyugodtam, nagyon. Van vízszerelő, gázszerelő, fűtésszerelő a fejlécben, de külön riaszthatjuk a duguláselhárítót, hisz a szennyvíz nagyon gyorsan vissza tud bugyogni, ahogy kiemelt kategória még a csőtörés is. Na, meg a csatornázás, ami elsőre nem tűnt nekem SOS-problémának, ezért bele is néztem, hogy ott mi fogad, speciel.

Nos, ez a valami egyik nagy kategóriába sem illik, valóban, az első háromból, minden bizonnyal. De amúgy ez is gyakori probléma, jó tudni – gondoljunk bele, manapság nyáron milyen viharok vannak, és azok mit tudnak művelni a csatornarendszerünkkel… Ebben a menüpontban is alapos leírásokat kapunk ugyanakkor az általuk végzett munkákról, akár csak a többi menüpont esetében. Elmagyarázzák, hogy olyan szakterületről beszélünk, amire valamiért az átlagember sosem gondol (kinek van a fejében csatorna-korszerűsítés, ugyan…), és csak akkor keresünk ilyen szerelőt, ha azon kapjuk magunkat, hogy bajt okozott az elhanyagoltsága, vagy a végleges elromlása. Akár katasztrófát is.

Azért király, hogy ennyit írnak mindenről, mert ha elolvassuk ezeket, nem csak a tájékozottságunk javul, hanem mindig eszünkbe is jut utána: vajon a mostani vihart követően rá kéne nézni, hogy minden rendben működik még? Ha valami gyanús, kihívjam a szerelőt. Ezzel megelőzünk egy csomó nagyon költséges következményt! Mert elültetődik bennünk az óvatosság csírája.

Ez a szakembertípus is egyénileg és egyedileg képzett szakembert takar továbbá, amilyenből van szintén elég a Topvízgázfűtésszerelő.hu-nál. A csatornához tartozik a szennyvízelvezetésen túl még minden egyéb olyan rendszer, aminek a feladata valamiféle áramlások biztosítása. Csapadékelvezetők, szennyvízelvezetők, stb. Légcsatornára is gondolhatunk, amit szintén nem árt takarítani… Finoman szólva.

Ők ki is építenek ilyen rendszereket, és javítanak, tisztítanak is természetesen. Ahogy a gázszerelő is sokoldalú náluk, és sokrétűen képzett! Mentsétek el Pest megyén belül élve szerintem ezt a webcímet, mindenképp: www.topvizgazfutesszerelo.hu! Szükség lehet rá.