A testi egészség nem csak az “inputon” múlik

Sokat sikerült érdemben tennem az elmúlt években, a testi-lelki egészségem megtartásáért, noha kezdetben rossz vonalon voltam a “testi” dimenziót illetően. Mindent feltettem ugyanis az egészséges táplálkozásra, ami alapvető ugyan, de rengeteg összetevője lehet még az egészségmegőrzésnek.

A megfelelő mozgásmennyiségen túl, érdemes alaposan szétnézni a lehetőségek terén. A masszázsról például régen nem is gondoltam volna, milyen mértékben hozzájárulhat mindehhez. De mióta a Karma Thai masszázsszalonjába járok, rájöttem, hogy mennyire beszűkült volt a gondolkodásom. Egy jó hátmasszázs rendbe rázza a testünk jelentős részét. A gerincoszlop, a nyak- és vállizmok mind érintettek a hátmasszázs során. Ezért ez az egyik legfontosabb masszázstípus, és azt tapasztaltam: tényleg utánozhatatlan a hatása! Fokozza a vérkeringést, és csökkenti az ödémásodás kialakulásának veszélyét. A legjobb hátmasszázs Budapest környékén, amiben nekem részem volt, tényleg a Karma Thai szalonjában kapható szerény véleményem szerint.

A mozgásszegény életmód (hiába figyel rá az ember, a munkahelyen akkor is el kell tölteni napi 8 órát), tényleg negatívan befolyásolhatja már fiatal korban is súlyosan az izmaink fejlődését. A thai masszázs eléggé látványosan ráébresztett testünk komplexitására. Ez egy komoly “kezelés” nem csak valami úri huncutság, ezért így tekintsünk rá. És ez, alá is húzza a fontosságát, a kellemességén túl. Emiatt figyelni érdemes olyan apróságokra, hogy a masszázs előtt egy órával már ne nagyon együnk. A nem olajos masszázshoz masszázsruhát biztosítanak a szalonban, és még mindent, amire szükség lehet.

Ahogy írtam, igazán jó és profi hátmasszázs Budapesten nem elérhetetlen. Kattintsatok a linkre és ti is meglátjátok! Nem csak felfrissít, de segít komolyan az egészségmegőrzésben. Nem szabad alábecsülni a jelentőségét…