Egészségesen élni: egyensúly a munka és magánélet között

3 hónappal ezelőtt inzulinrezisztenciával diagnosztizáltak. Mivel a gyermekeim még csak gimnazisták, és amúgy sem szeretnék betegeskedni idősebb koromban sem, úgy gondoltam, eljött az ideje hogy az egészséges táplálkozás a mindennapjaim részévé váljon. Hallottam, hogy ehhez az első lépés a megfelelő alapanyagok beszerzése, ezért hétvégente elkezdtem kijárni a termelői piacra bio zöldségért és gyümölcsért. Ezek persze drágábbak mint a bolti, de az egészségünk minden pénzt megér, nemde?

Az életmódváltás persze nem volt könnyű, mivel a plusz kiadások fedezését nehéz volt megoldanom. A stressz szintén a hosszú élet egyik nagy ellensége. Egy kisebb futárcég vezetőjeként nem voltam könnyű helyzetben, mivel a kocsik útját folyton nyomon kell követni, és én is megszoktam, hogy mozgás helyett inkább mindenhova autóval megyek, útközben pedig bekapok valami egészségtelen gyorskaját. Természetesen mindig történik valami, és a dugó vagy egy-egy közlekedési bírság még a legkisebb problémák közé tartozik. (Még szerencse, hogy már van a flottakezeles.hu oldala, amire mindjárt kitérek, de egy kicsi maradjunk még az előzményeknél) A múltkor pont a nyaralásunk előtti napon romlott el az egyik kocsi, amit nekem kellett elvinni a szervizbe. Emiatt nagyon mérges voltam. Addig makacsul ragaszkodtam hozzá, hogy mindent én intézzek, mivel az ember mégsem bízhatja akárkire a méregdrága járműveit, főleg ha ezek a munkaeszközei is.

Végül beláttam azonban, hogy ez így nem mehet tovább, ha ilyen ütemben fejlődik a cég, mindenképp segítségre lesz szükségem. Kíváncsi lettem a flottakezelő mint szolgáltatás részleteire és azt terveztem, hogy több cégtől is bekérek ajánlatokat. Először csak főbb kérdéseimre szerettem volna választ kapni az internet segítségével. A FLOTTAUTO flottakezelő cég honlapja viszont már e tekintetben kiemelkedett a többi közül, mivel ők valóban objektíven mutatják be, hogy kinek melyik konstrukciót érdemes választania. Erre írtam, hogy szerencse, hogy van a flottakezeles.hu, ami persze volt már annak előtte is, csak én most jutottam el hozzájuk! Kár, hogy még csak most…

Természetesen minden eset egyedi. Ezt a fajta rugalmasságot tapasztaltam is az ügyintézés során, náluk is. Miután végül több szempont miatt is rájuk esett a választásom.
Fontos volt számomra, hogy minden pontosan előre tervezhető legyen időben és költségekben, mivel ez eddig is hozzátartozott a vállalkozásom működéséhez. Ők precíz, pontos számításokat végeztek minden egyes kocsi kapcsán, illetve azt is elmondták, hogy melyik csomag mit is tartalmaz konkrétan. A rendelkezésre állási idő szintén meghatározó volt, mivel nálunk az sem ritka, hogy éjszaka vannak úton a járműveink. Szerencsére a FLOTTAUTO 0-24-es assistance szolgáltatása a hét bármely napján, akár még hétvégén is segítségünkre tud lenni. Korábban volt már az egyik alkalmazottnak egy komolyabb balesete. Bár nem az ő hibájából történt és ő nem sérült meg, az anyagi kár jelentős volt. Míg mi a több hétig tartó ügyintézéssel voltunk elfoglalva, pár napig a többieknek is túlórázni kellett, amíg sikerült megfelelő csereautót szerezni, hogy a megszokott forgalmat csúszások nélkül ki tudjuk szolgálni. Ezért az is egy nagy plusz pont volt, hogy a vállalat mind az adminisztrációban, mind pedig a megfelelő pótjármű beszerzésében támogatni tud bennünket egy hasonló helyzetben.

Összességében véve örülök, hogy sikerült életmódot váltanom. A FLOTTAUTO flottakezelőnek hála most már jóval kevesebbet idegeskedek a gépkocsikat illető történések miatt. Sok jó tanácsot kaptam tőlük azzal kapcsolatban, hogy minél kedvezőbbé tegyem az autók fenntartását, bár az már a saját döntésem volt, hogy a kisebb távokat inkább gyalog, illetve reggelenként futva teszem meg, ezzel is elősegítve az egészséges táplálkozás hatását és a közérzetem javulását. Ebből kifolyólag nem kell többet amiatt aggódnom, hogy nem tudok eleget félretenni a tápanyagban gazdag, minőségi ételekre. A járművek ügyintézését is sikerült profi szakemberekre bízni, így sokkal több időm jut a főzésre, illetve a gyermekeimre is.