Egészségünk megőrzése memória játékokkal

Szellemi frissességünk fenntartása, és ápolása éppen olyan fontos, mint a testi, és a lelki egészségünk megőrzése. Ugyan utóbbi kettőre talán nagyobb hangsúlyt fektetünk, érdemes odafigyelni, hogy mindig frissek maradjunk, és megtornáztassuk időnként az agyunkat is. Egyes kutatások szerint az ilyen, tipikusan időskori megbetegedések, a demencia, vagy az Alzheimer kór megelőzhetőek.

Testünket helyes táplálkozással, azaz megfelelő mennyiségű kalória-, és folyadékbevitellel, rendszeres testmozgással, és minimum 7,5 óra alvással hozhatjuk csúcsformába. Oda kell figyelnünk a mikro-, és makrotápanyagokra is: nem mindegy, milyen eredetű, és mekkora mennyiségű zsírt, fehérjét, illetve szénhidrátot viszünk be a szervezetünkbe. Egy átlagos felnőttnek kétezer kalóriára van szüksége, és minimum tízezer lépést illene megtennie naponta. Persze nőknél és férfiaknál eltérő a hormonmennyiség miatt például az ajánlott fehérjebevitel mennyisége, illetve függ ez még a kortól, és testmagasságtól is. A cukros üdítők köztudottan rossz döntésnek számítanak, a túl sok koffein pedig például vízmegkötő hatású, így aki gyakran kávézik, annak érdemes a felnőtteknek ajánlott napi másfél liternél jóval többet fogyasztania.

Mentális higiéniánk megőrzése érdekében az önismeretünket kell fejlesztenünk, és segíthet a napló írás is. Az okosok azt mondják, életünk végéig tanulunk magunkról, és a környezetünkről. Mára már több ezer alapszintű pszichológiai könyv mutat utat nekünk, hogy könnyebben ellavírozzunk a lelkünk bonyolult szerkezetét feltáró folyón. Ezek mellett rendkívül sok önismereti játékot is piacra dobtak már a készítők.

Szellemi frissességünket olvasással, sok beszélgetéssel őrizhetjük meg. A logikai és memória játékok egyaránt sokat tehetünk magunkért. A memória játékok főleg olyan agyi területeket serkentenek, amik megelőzhetik a demencia kialakulását.

Ne csak akkor kezdjünk foglalkozni ezzel, amikor már félünk, hogy elvesztjük szellemi frissességünket. Egy memória játék kiváló szórakozás lehet kicsiknek, felnőtteknek is egyaránt. Összehozzák a családot, mindenki örül nekik, és együtt szórakozhatnak, és tehetnek agyuk frissességéért. Ha ilyenre lenne szükséged, menj fel a jatekwebshop.eu oldalára és válaszd ki a neked megfelelőt. Itt rengeteg játék közül válogatsz, nagyon jó áron és hidd el, a weboldaluk annyira felhasználóbarát, hogy nem fogsz benne elveszni. Mindent könnyedén meg lehet találni, tematizálva van minden, rá is lehet keresni a dolgokra. Úgyhogy hajrá!