Élj Te is tudatosan!

Az egészségünk az a dolog, ami mindennél fontosabb. Éppen ezért nem szabad félvállról vennünk semmit, ami az egészségünkkel kapcsolatos.

Mit tehetünk az egészségünk érdekében?

Figyelhetünk a táplálkozási szokásainkra. Mint pl. arra, hogy egy nap ötször étkezzünk, kevesebb cukros ételt fogyasszunk. Azonban az ételünk minőségére is érdemes lehet figyelni, hogy minden nap meglegyen a szükséges fehérje, szénhidrát és zsír mennyiség is. Több olyan diétáról is lehet hallani, ami a szénhidrát mentességet tartja szem előtt. Azonban, mint látható, az egészséges testnek mind a háromfajta tápanyagforrásra szüksége van. Ezek mellett a rostbevitelre is fontos lehet figyelni.

Nagyon sok vitamint és nyomelemet biztosítani tudunk a szervezetünk számára, amennyiben változatosan étkezünk és figyelünk arra is, hogy melyik étellel milyen vitamint tudunk bejuttatni a szervezetünkbe.

Az elegendő vízfogyasztás szintén ide sorolható. Hiszen a szervezetünk minden egyes sejtjének szüksége van folyadékra. Amennyiben ezt nem biztosítjuk számára, akkor könnyen kiszáradhat a bőrünk, a hajunk és a körmünk állapota is sokkal rosszabb lesz, az agyunk működése is lelassulhat stb. A kevés folyadékbevitelnek számos negatív hatása lehet az emberi szervezetre, ezért a naponta min. 2 liter vizet mindenkinek meg kellene innia.

A rendszeres mozgás szintén hozzá tud járulni az egészségünkhöz, hiszen az emberi szervezet mozgásra lett teremtve. Azonban napjainkban nagyon sok ember végez ülőmunkát, ezért még fontosabb lehet figyelnünk a heti rendszeres mozgásra. A legjobb, ha minden nap mozgunk legalább egy fél órát. Ezzel máris sokat tehetünk az idősebb kori mozgásszervi megbetegedések ellen.

A megfelelő mennyiségű alvás szintén nagy mértékben hozzá tud járulni a szervezetünk jólétéhez. Alvás közben regenerálódik a szervezet, sok sejt ilyenkor újul meg, ezért a napi 6-9 óra alvás mindenképp hasznos és szükséges lehet a szerveztünk számára.

A mentális egészség pedig szintén ide sorolható. Hiszen az elme meg tudja betegíteni a testet. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy miként gondolkozunk, hogyan beszélünk saját magunkkal gondolatban, és miként kezeljük az életünkbe belépő stresszhelyzeteket. A stresszkezelést pl. lehet tanulni is, ezért ez egy olyan képesség, amit bárki megtanulhat, ha meg szeretné könnyíteni az életét.

Mindezek mellett a rendszeres, legalább évente egyszeri, szűrővizsgálatokon ajánlott részt venni. Ezeknek köszönhetően időben észre vehetjük az elváltozásokat. Így, ha valamilyen negatív változás lép fel, akkor sokkal könnyebb lehet kezelni is azt.

Amennyiben szereted és tiszteled saját magadat, akkor az egészséged érdekében is mindent meg fogsz tenni. Nagyon sokan nem is tudják, hogy milyen áldás az egészségük. Egy alap dolognak tekintik, és csak akkor eszmélnek fel ennek a jelentőségére, amikor komolyabban megbetegednek.

Előzd meg Te is a nagyobb és veszélyesebb betegségeket, hogy minél jobb életed lehessen. Élj boldogan, önfeledten és tudatosan, hogy minden, amit meg szeretnél valósítani, annak semmi se szabhasson határt.

Tegyél meg mindent a fizikai és mentális egészséged érdekében! Légy hálás a jelenlegi egészségügyi állapotodért, hogy ez csak még jobb lehessen.

Annak érdekében, hogy minél tovább élhessünk ezen a Földön, mindenképp figyelnünk kell nem csak saját magunkra, de a környezetünkre is. Ennek érdekében nagyon sok mindent megtehetünk: gyűjthetjük szelektíven a szemetet, vásárolhatunk csomagolásmentesen, a kevesebb fast fashion termék megvásárlásával is óvhatjuk a környezetünket, és a napenergia felhasználása is ide sorolható.

napenergia

Napjainkban egyre elterjedtebbek lettek a napelemes rendszerek, ezért szerintem már nagyon sokan utána jártak ennek a lehetőségnek. De azt bevallhatjuk, hogy ez a rendszer nagy önerőt és befektetést igényel. Éppen ezért csak azoknak az embereknek lehet megfelelő választás, akik befektetésként tudnak tekinteni egy napelemes rendszerre. Hiszen ez nem egy év után fog megtérülni. Közel 10 év kell neki, hogy megtérüljön. Amit ez után termel, az már valóban plusz lesz. Azonban az évek során, amikor nagyon jól termel a napelem, akkor érezhetjük úgy, hogy szinte ingyen használjuk az energiát.

A Napenergia Plusz Program 2024 célja az, hogy minél több háztartásnak tudjanak napenergia felhasználó rendszereket biztosítani. Ennek érdekében egy olyan nagyvonalú ajánlattal drukkoltak elő, amivel szerintem mindenképp megéri élni.

Hiszen több mint 75 milliárd forintot szánnak a napelemes rendszerek telepítésére. Ez a program egyébként kifejezetten a kisebb felhasználókra fókuszál, ezért ebből az összegből már több mint 15.000 háztartásnak tudnak abban segíteni, hogy egy nagyszerűen működő napelemes rendszerhez jussanak.

Neked is megfordult már a fejedben a napenergia felhasználása, de mindeddig elérhetetlen álomnak tűnt számodra egy napelemes rendszer telepítése? Akkor ne habozz, és látogass el mielőbb a Napenergia Plusz Program weboldalára, ahol nagyon sok információt megtudhatsz. Itt olvashatsz arról, hogy milyen feltételei vannak a programban való részvételnek, milyen szabályai vannak, mekkora a maximum összege a támogatásnak, és mit kell vállalnod mindezért.

A honlapjuk olyan jól össze lett rakva, hogy egy helyen minden fontos információt megtudhatunk. Mindemellett könnyen használható, átlátható és közérthetően van megfogalmazva minden. Ezért ha még nem vagy nagyon jártas a napelemek területén, akkor sincs semmi gond. A Napenergia Plusz Program figyel erre is, éppen ezért fogalmazott meg mindent egyszerűen és könnyen érthető formában a weboldalon.

Ebből is látszik, hogy a Napenergia Plusz Program csapatának fontos a célközönségük megfelelő tájékozottsága, segítése és támogatása. Ha ez nem így lenne, akkor nem bajlódtak volna egy igényes weboldal létrehozásával, illetve nem segítenének mindenkinek, aki kérdéssel fordul hozzájuk.

Hiszen amennyiben az oldalon olvasottak után még maradna benned kérdés, akkor nem kell mást tenned, mint felkeresni őket a megadott elérhetőségek egyikén. Nagyon szívesen válaszolnak minden felmerülő kérdésre.

Amennyiben úgy döntesz, hogy szeretnél együtt dolgozni a Napenergia Plusz Program csapatával és meg szeretnéd pályázni ezt a vissza nem terítendő támogatást, akkor nem kell mást tenned, mint kérni egy árajánlatot. Miután ez meg van, akkor már csak várni kell a visszajelzésre. Ha elfogadható számodra is az ajánlatuk, akkor pedig indulhat a közös munka.

A napelemes rendszerre háztartásonként maximum 5 millió forint támogatást tudnak adni. Ennek következtében akár a rendszer költségeinek a 66%-át is fedezheti ez a támogatás. Így közel 2 millió forintból már megvalósítható a napelemes rendszered. Ez szerintem már egy teljesen elfogadható összeg. Hiszen sokkal több ember tudja ezt megfizetni, mintha pl. ha négyszer ennyibe kerülne.

Ha úgy gondolod, hogy ez az összeg számodra is elfogadható egy napelemes rendszerért, akkor ismerd meg a Napenergia Plusz Program támogatását. Nekik köszönhetően olyan emberek is felhasználhatják a napenergiát, akik eddig nem is gondolták volna, hogy ez az ő életükben még be fog következni.

Mivel ez egy vissza nem terítendő támogatás, ezért veszíteni valód nincsen. Ha kérsz egy árajánlatot, akkor ebben az esetben sem kötelezed még el magadat. Hiszen ez még csak egy ajánlat, ha ezt elfogadod, akkor kezdődik el a közös munka. A támogatás mértéke nagyon sok tényezőtől függhet, ezért mindenképp olvasd el a részletes tájékoztatót is, amit a weboldalon ugyanúgy megtalálsz. Ebből minden olyan dolgot megtudhatsz, ami a program szempontjából fontos lehet.

A Napenergia Plusz Program 2024 egy olyan gyorsan megtérülő napelemes rendszert kínál a pályázóinak, ami hibrid rendszerrel működik. Ennek köszönhetően a hálózatra visszatápláló és a szigetüzemű rendszer is megjelenik egyben. Ez a napelemes rendszer akkumulátoros, ezért is ígérik azt, hogy gyorsabban megtérülő lesz. Ennek a hibrid rendszernek is utána tudsz nézni, el tudod olvasni a technikai hátterét, a pontos működését, a hatékonyságát, és azt is, hogy ők miért pont ezt a rendszert támogatják.

A napelemes rendszernek köszönhetően egy idő után akár teljes mértékben függetlenedni tudsz a szolgáltatódtól. Hiszen egy jól összerakott napelemes rendszerrel akár a teljes háztartás energia fogyasztása is fedezhető. Így nem kell a szolgáltatótól venni az áramot, hiszen a napelemek megtermelik a szükséges mennyiségű áramot. Azonban ehhez elengedhetetlen az is, hogy napközben megfelelően süssön a nap. Hisz a téli, őszi borongósabb napokon ez sokkal nehezebben valósítható meg.

Mindemellett a napelemes rendszerrel a környezetünk védelme érdekében is sokat tehetünk. Hiszen a megújuló energiás rendszerek mindig is környezetbarátabbak voltak, mint a szolgáltatói energia. Amennyiben az otthonodban a fűtés is elektromosan működik, akkor a napelemes rendszerrel akár a fűtésedet is fedezheted. Ennek köszönhetően jelentősen csökkentheted a kiadásaidat is.

Sőt, a napelemes rendszerek üzemeltetése is nagyon költséghatékony, hisz a felszerelést követően a garanciális időn belül a szolgáltató intézi a cserét és a javítást, az ezt követő időszakban pedig szintén elenyésző összegű a napelemes rendszerek fenntartása.

Ami még szintén egy jó hír lehet, hogy áramszünet esetén is működik a napelemes rendszerről üzemeltetett elektromos készülék. Itt is látható, hogy az ingyenes és szolgáltatótól független energiaforrás milyen hasznos tud lenni. Hiszen nem vagy kiszolgáltatva más embereknek, csak az időjárásnak.

A Napenergia Plusz Program támogatását olyan napelemes rendszerre lehet igényelni, ami minimum 4 maximum 5 kW-os inverterrel rendelkezik. Ebbe a meghatározott keretbe természetesen a hibrid rendszerek beletartoznak. Ezért ha őket választod, akkor érdemes lehet annak is utána járni, hogy a Te háztartásodnak milyen erősségű inverterre lenne szüksége ahhoz, hogy a teljes energiafogyasztását át tudja vállalni. Hiszen ez nagy mértékben függ attól, hogy mekkora a ház, milyen elektronikai eszközöket használtok, ezeknek milyen a teljesítménye stb.

Szóval ennek érdemes lehet alaposan utána járni, hogy ne akkor érjen meglepetés titeket, amikor már az árajánlatot kéritek. Vagy még rosszabb, amikor már telepítve lett a teljes rendszer.

Amennyiben ez a napelemes rendszer támogatási lehetőség felkeltette az érdeklődésedet, de még mindig nem tudsz eligazodni a rendszer működésében, akkor visszahívást is kérhetsz a Napenergia Plusz Program csapatától. Telefonon minden felmerülő kérdésedre választ kaphatsz, úgyhogy ha élni szeretnél ezzel a támogatással, de bizonytalan vagy, akkor mindenképp tedd fel a kérdéseidet.

A Napenergia Plusz Program csapata nagyon segítőkész, ezért ne félj kérdezni. Nincs rossz és buta kérdés, ezért rossz szemmel sem fognak rád nézni, ha egy alapvetőnek tűnő dolgot kérdezel meg tőlük. Nem érthet mindenki profi módon a napelemekhez, és ezt ők is nagyon jól tudják. Ezért a leendő ügyfeleiktől sem várják el azt, hogy minden apró részlettel tisztába legyenek. Ha van az embereknek igényük rá, akkor természetesen minden részletet közérthetően megfogalmaznak.

Ha valaki belevág egy ilyen nagy dologba, mint a napelemes rendszer, ami csak 10 év után térül meg, akkor nagyon fontos lehet tudni azt is, hogy az a cég, akikkel a rendszert telepíttetem mennyire megbízható, mennyire ért ehhez, milyen tapasztalattal és tudással rendelkezik. Szerencsére a Napenergia Plusz Program ezek közül mindegyik területen kiemelkedő.

Éppen ezért mertem én is ajánlatot kérni tőlük. Számomra már ez is egy nagy lépés volt, hiszen korábban még eddig sem jutottam el. Most már csak várom a visszajelzést, és nagyon kíváncsi leszek arra, hogy vajon mekkora támogatásra leszek jogosult.

Ha Te is élni szeretnél ezzel a vissza nem terítendő támogatással, akkor látogass el a Napenergia Plusz Program weboldalára, ahol minden részletet megtudhatsz. A honlapon keresztül jelentkezni is tudsz, ezért ha már a weboldalon található szöveg meggyőzött, akkor egyből tudsz is jelentkezni a támogatásra.

Ne hagyd ki ezt a remek ajánlatot, ha azt szeretnéd, hogy sokkal gazdaságosabb és környezetbarátabb legyen az otthonod!