Fontos, hogy legyenek az autóban megfelelő gumiszőnyegek

Az egészséges életmódról, táplálkozásról általában a legtöbb embernek a nyűg és a körülményesség jut az eszébe, pedig az igazság nem is állhatna távolabb ettől. Egyáltalán nem törtvényszerű, hogy egy kímélő, egészségbarát étrendnek drágának és bonyolultnak kell lennie csupa olyan dologból, ami nehezen hozzáférhető. Tény, hogy sokkal egyszerűbb és olcsóbb az egészségtelen táplálék, viszont az ilyen életvitel előbb-utóbb benyújtja a számlát. Lehet azzal érvelni, hogy “bezzeg a régiek is elvoltak szalonnán”, de ehhez azért érdemes figyelembe venni, hogy egyrészt le is dolgozták a bevitt energiát, másrészt nem is éltek valami sokáig. Hat tehát vigyázni szeretnél magadra, és hosszú, boldog életet szeretnél élni, érdemes olyan étrendre áttérni, ami óvja, kíméli az egészségedet. És tudod mire érdemes még (szerintem) fokozottan vigyázni, mert meghálálja a törődést? Az autódra! Tudom, kicsit éles ez a váltás, de hidd el, rengeteget számít, hogy milyen kiegészítőket, kellékeket használsz a járművedhez! Például a gumiszőnyegek rengeteg bajtól és fejfájástól kímélhetnek meg, arról nem is beszélve, hogy hosszú évek alatt a kocsid állapotának fenntartásához is hozzájárulnak. És azt is megsúgom, hogy honnan érdemes őket beszerezni!

Mire is jók voltaképpen a gumiszőnyegek, és miért tesz jót az autódnak, ha használsz ilyeneket? Szerintem ez nem igényel különösebb magyarázatot, de ha már itt tartunk, akkor szívesen megosztom a saját véleményemet, tapasztalataimat. Ezek azok a formázott gumilapok, amiket az utastérbe tehetsz a lábak alá, és amik nélkül a jármű belseje az első telet se vészelné át roncsolódás nélkül. Bizony, ennyire fontos a használatuk! Gondolj csak bele: ha jön a sáros, majd pedig a havas idő, azt a rengeteg koszt és sós hólevet, ami a cipőd talpára tapad, gumiszőnyegek nélkül mind a szövetpadlóba törölnéd bele! A sár még csak hagyján, azt szappanos vízzel vagy tisztítószerrel ki lehet szedni, bár a túl gyakori sikálás sem tesz feltétlenül jót neki. A sós olvadék viszont kimarja, tönkreteszi a szövetet, és annak a cseréje pár év után jóval drágább, mint venni néha egy-egy garnitúra gumiszőnyeget. Ha viszont használod az utóbbit, nem kell ilyesmitől tartanod.

gumiszőnyegek

A gumiszőnyegek remekül megóvják a járműved belsejét a sártól, portól, kosztól, sótól, vegyi anyagoktól, szóval mindenképpen érdemes az alkalmazásuk. És mindez egyáltalán nem igényel semmiféle plusz munkát vagy szaktudást, egyszerűen csak megvásárolod vagy megrendeled őket, és beteszed a helyére – előre és hátulra egyaránt. Ráadásul egy garnitúra gumiszőnyeg a használat intenzitásától függően hosszú ideig is kitarthat! Ha csak hétvégi sofőr vagy, akkor akár egy évtizednél is tovább, de még ha rendszeresen tüskés mászócipőben utazol is, akkor is legalább pár évig. És hidd el, inkább a gumiszőnyegek menjenek tönkre, minthogy újra kelljen kárpitoztatni az utasteret… Plusz érv egyébként a gumiszőnyeg használata mellett, hogy a sérült, lyukas vagy átázott szövet az alvázlemez rozsdásodásához is vezethet, aminek a javítása pláne hatalmas költségeket jelenthet!

Szóval tégy úgy, ahogy én tettem: látogass el az autofelszerelesek.hu oldalra, és add le ott a rendelésedet! A számtalan remek kiegészítő, alkatrész és egyéb mellett természetesen a gumiszőnyegek sem hiányozhatnak a kínálatból, kitűnő ár-érték aránnyal! Hidd el, csak jót teszel a járműveddel, ha beruházol egy készletbe, ha még nem tetted meg! Ha pedig már használsz ilyeneket, de már elkoptak, akkor az utánpótlást érdemes innen beszerezned. Az általam megosztott szettnek részei mind az elülső, mind a hátsó gumiszőnyegek, és még a csomagtértálca is! Így a kocsid teljes padlózata védve lesz a káros hatásoktól, behordott vagy éppen kiömlött anyagoktól!