Kárpittisztító nem csak a háztartási méretben létezik ám!

Az egészséges táplálkozásnak nem csak a szervezetünkre van komoly jelentősége, hanem a környezetünkre is. Például, ha kellő módon változatosan táplálkozunk, akkor előbb, vagy utóbb, de meg fognak jelenni olyan foltok a szőnyegen, ami miatt egy Kárpittisztító beszerzése egyre inkább indokolttá kezd válni.

Nem mondanám, hogy ez nem az a terület az életemben, ami a legnagyobb figyelmet kapja, mert tulajdonképpen de. Nagyon sok problémám volt korábban, sokat betegeskedtem és mindenféle emésztési gondjaim voltak. Aztán kaptam néhány olyan receptet és útmutatást a táplálkozásokat illetően, ami megváltoztatta az életemet. Azóta megvan, hogy mit és milyen rendszerességgel fogyasztok. Ebből meg aztán nagyon könnyen következik az is, hogy aki tényleg ilyen változatosan táplálkozik, annak aztán mindenféle színű folt megtalálható a padlón – rosszabb esetben éppen pont a szőnyegen. De erre van a Kárpittisztító!

Tudtátok, hogy nem csak az a fajta létezik ezekből, amit mondjuk egy-egy kisebb áruházban néha árulnak?! Hanem van belőlük egészen ipari méret, például amiket hotelekben használnak, vagy szőnyegtisztító vállalkozásoknál. Persze nekem is van lehetőségem kibérelni – a greenwaykft.hu oldalán például.

Nyilván nem valószínű, hogy az ipari teljesítményű Kárpittisztító gépek kapcsán kimondottan én volnék a célközönség, de van náluk kisebb méretű eszköz is! Egyébként ez egy olyan cég, ahonnan tisztítógépeket lehet kölcsönözni, bérelni – és ebbe beletartozik a kárpittisztítás is, de közben van náluk még porszívó, vízszívó és egytárcsás tisztítógép is, szóval gyakorlatilag bármi beszerezhető náluk, ami egy helyszín tisztán tartásához lenne szükséges.

A greenwaykft.hu oldalán háromféle gép érhető el a Kárpittisztító kategórián belül. Teljesítményükben mutatnak különbséget, tehát máshol használják őket és egy kicsit más elven is működnek, hogy az éppen aktuális makacs foltot a lehető legjobban takarítsák ki. A legnagyobb ilyen gép a Taski Procarpet 45 névre hallgat. Ez egy hatalmas porszívó, aminek a kialakítása során a tervezők vegyítették a vákuumos pick-up tisztítás, valamint az injekciós-extrakciós tisztítást és ebből lett ez nagy teljesítményű gép, ami aztán odavág a kárpit foltoknak és szennyeződéseknek.

Ez a gép, amit kibérelhetünk, képes arra, hogy vegyszert adagoljon közvetlenül a szőnyeg szálaira, vagy annak tövére és helyre hozza a szőnyeg struktúráját, miközben tisztává varázsolja azt. Mindeközben pedig spray tisztítást is tud végezni, amikor épp arra a típusú segítségre van szükség – és például nem olyan erős a szennyeződés. Természetesen nem gondolom, hogy rögtön mindenkinek erre a gépre van szüksége, hiszen ahogy az elején is említettem, ez aztán valóban ipari. De vannak ennél kisebb megoldások is, amelyek szintén profin kiviszik a foltot az adott területen – és esetleg annyival kisebbek közben, hogy akár  még egy nagyobb otthonban is elférjenek.

Ott van például szintén a greenwaykft.hu oldalán a Taski aquamat 10.1 típusú Kárpittisztító berendezés, ami szintén képes mindenféle beivódott szennyeződést kihozni a szőnyegből és kárpitból, miközben ápolja annak az anyagát, szövetét és közben ezáltal az élettartamán is növel. És most jön a csavar! Nem csak ilyen területen teljesít igazán jól, de kerámialapokon és a csúszásgátlós felületeken is simán lehet vele takarítani – nagy sikerrel.

Az előbb említett gépeknek és persze a további masináknak, amiket lehet bérelni ettől a cégtől mindenféle műszaki paramétere elérhető a weben. Teljes részletességgel tájékozódhatunk, hogy melyiket milyen célokra és milyen területen lehet a legjobban használni. Ha pedig elbizonytalanodunk a választást illetően, akkor meg simán fel lehet őket hívni telefonon és tanácsokat kérni akár ebben a kérdésben is.

Azt még nem említettem, hogy egyébként a szervizelés részével is foglalkoznak ezeknek a gépeknek, szóval ha éppen az egyik Kárpittisztító nem működne, akkor sem kell csüggedni, meg tudják oldani a helyzetet. A bérlési lehetőség részleteivel kapcsolatosan keressétek őket a weboldalon található elérhetőségek valamelyikén. A berendezéseket illetően pedig arra lehet számítani, hogy budapesti raktár van, tehát onnan biztosan el lehet hozni őket és vissza is lehet vinni, ha már lejár a bérlésünk.

Kárpittisztító