Miért jó aranykalászos gazdának lenni?

Mindig is érdekelt az egészséges táplálkozás témaköre és elmondható, hogy igyekeztem is ennek megfelelően főzni a mindennapokban, és a gyerekeimnek olyan élelmet adni, amit a saját kertemben termeltem meg vegyszermentesen.

A mezőgazdasági munkákat én a szüleimtől lestem el, és szerencsére a gyerekeim is érdeklődést mutatnak a növénytermesztés és az állattenyésztés iránt. A nagyobbik fiam a teljesen vegyszermentes zöldségtermesztés megszállottja, épp ezért szándékozom egy aranykalászos gazda tanfolyamra beíratni.

Az aranykalászos gazda tanfolyam az utóbbi időszak egyik legnépszerűbb mezőgazdasági jellegű képzése. A tanfolyam elvégzésével ugyanis megalapozhatjuk a mezőgazdasági szektorban a jövőnket, mindamellett alapvető ismereteket szerezhetünk a különféle termelési folyamatokról, a környezetvédelemről, valamint még betekintést nyerhetünk a vállalkozói léthez nélkülözhetetlen vállalkozási, szervezési és ügyviteli tudnivalókba is. 

aranykalászos gazda tanfolyam

Az aranykalászos gazda végzettségnek olyan további praktikus okai is vannak, mint például az, hogy ennek a képzettségnek a megszerzésével részt lehet venni a hazai és EU-s mezőgazdasági pályázatokon, valamint az 1 hektár fölötti földvásárlásokhoz ez a képzettség az egyik alapfeltétel. Ha tehát nem vagyunk olyan szerencsések, hogy földet örököltünk, hanem azt nekünk kell megvásárolni, és ezt a tetejében nagy tételben szeretnénk megtenni, mint mezőgazdasági vállalkozók, akkor mindenképpen meg kell szereznünk az aranykalászos gazda végzettséget. 

Az oktatozone.hu felnőttképzései között nagy népszerűségnek örvend az aranykalászos gazda tanfolyam, melynek során nemcsak elméleti ismereteket szerezhetnek a hallgatók, hanem gyakorlati tapasztalatokat is. Az aranykalászos gazda tanfolyam során olyan szakemberekkel találkozhatnak, akik már több évtizednyi tapasztalati tudással rendelkeznek. Emellett a tanulók terepgyakorlaton is részt vesznek, ahol az elméletben tanultakat ki is próbálhatják. 

A képzés során többek között betekintést nyernek a növényápolásba, termesztésbe, az állattartásba, a zöldség-, gyümölcs- és szőlőtermesztésbe, a talajművelési rendszerekbe, a betakarítás, tartósítás, valamint a termények tárolásának módozataiba, valamint mindezek mellett még a mezőgazdasági munkagépek felépítéséről és működéséről is tanulhatnak. 

A tanfolyam elvégzésével tehát egy igazán piacképes szaktudást szereznek, mellyel készen állnak majd a különféle mezőgazdasági munkálatok tervezéséhez, elvégzéséhez. Ezenkívül bátran megpályázhatják a különféle mezőgazdasági pályázatokat is.

További előnnyel bír, hogy a képzés sikeres elvégzését követően az erre kijelölt hatóságnál igényelhetik az immáron szakemberek az ingyenes gépkezelői jogosítványt. 

Az oktatozone.hu weboldalán a főoldalon az aktuális képzések közt találhatjuk meg az aranykalászos gazda rész szakma képzést. Minden további adatot és szükséges tudnivalót fellelhetünk a leírásban, többek között a szakmai oktatás megkezdéséhez, valamint a szakmai vizsgára bocsátás feltételeit, továbbá a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat is, melyeket egyszerűen le is tölthetünk a honlapról.