A boldogság és vidámság egészségesebbé teszi az embert

Kutatások is igazolják, hogy a boldog emberek egészségesebbek, és már eleink is tisztában voltak azzal, hogy a test és a lélek egészsége mennyire nagy mértékben összefügg. A betegségek java része pszichoszomatikus eredetű és bár ezek a folyamatok észrevétlenül indulnak el, a végeredmény már jól tapasztalható.

Az egészséges táplálkozásról megoszlanak a vélemények, szerte a világon sok-sok kutatás teszi le a voksát az egyik vagy a másik táplálkozási irányzat mellett. Alacsony zsírtartalom, magas fehérje, sok gyümölcs, vagy épp kevés? Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy miben hisz, hogy mi az, ami számára a legjobb. Ugyanígy van ez nemcsak az étkezést, hanem az életünk többi részét tekintve is. Abban azonban nincs vita, hogy a boldog élet egészségesebb, kiegyensúlyozottabb, a vidámság gyógyszer a bajokra.

Erről beszélgettünk nemrég az egyik barátnőmmel egy finom kávé mellett, amikor szóba került a selfie automata. Ez egy olyan automata, ami azonnal kinyomtatja a képeket, melyeket készítünk. Voltaképp egy dobozba van zárva egy tükörreflexes fényképezőgép és egy nyomtató. A szelfigépek egyre inkább elterjedőben vannak hazánkban is, számos esküvő, céges rendezvény, családi program remek kiegészítője egy ilyen automata. Vidámsággal, sok-sok nevetéssel.

El is kezdtem keresgélni az interneten, hogy milyen selfie automata bérlési lehetőségek vannak és ekkor találtam rá a selfiegep.hu-ra. Ők Magyarország első számú selfigép bérlő szolgáltatói, folyamatosan bővülő kínálattal, színes hátterekkel és kedvező árakkal.

Egy nagy családi szülinapi rendezvény közeleg a családunk életében, és természetesen ennek szervezésében én is részt veszek. Ezért is örülök, hogy szóba került ez a téma a barátnőm és köztem és így eszembe jutott, hogy milyen jó is lenne, ha a szülinapi parti hangulatát is fel tudnánk dobni egy ilyen szelfiautomatával.

Nagyon tetszik, hogy előre meghatározott logó vagy szöveg is helyet kap a képeken, így nemcsak a vidám, vicces fotók maradnak meg, hanem a család évekkel később azt is fogja tudni, hogy milyen rendezvényen is készültek. Emlékszem, mikor még gyerek voltam, tollal írtuk a fotók hátára, hogy mikor és hol készültek, hogy ne felejtsük el. A mai világban ez már szinte elképzelhetetlen, a mobiltelefonok és a modern fényképezőgépek már rögzítik az elkészítés idejét és helyét is. De azért jó kézbe venni egy-egy fotót és szerintem ezért is népszerűek a szelfigépek. Túl azon, hogy csupa kacagás és móka egy ilyen fotózás.

A selfie automata azért is jó, mert újra gyerekké válhatunk, felvehetünk parókákat, vicces szemüvegeket, bajuszt. És csupa olyan kiegészítőt, amikkel tényleg lehet bohóckodni.

selfie automata

Na de hogy mit is kínál a selfiegep.hu, hogy miért őket választottam? Egyrészt azért, mert személyes asszisztenciát nyújtanak, tehát a rendezvény helyszínén egy munkatársuk segít a gép használatában. A korlátlan számú nyomtatás is nagy előny volt, így semmi sem szabhat gátat a felhőtlen szórakozásnak. Fotó limit tehát nincs, bármennyi kép készülhet. Általában 4,6, vagy 8 órára szokták kibérelni a selfie automatát, azonban ha a helyszínen szeretnénk meghosszabbítani a szolgáltatást, arra is van lehetőség.

Ezeket a képeket ugyebár mindenki magánál tartja, hazaviszi, nézegeti. A selfiegep.hu pedig digitálisan eltárolja, így a megrendelő is megkapja valamennyi képet. Ez is szerintem egy nagyon jó dolog, sok-sok emléket tudunk így összegyűjteni és tovább is tudjuk küldeni az érintetteknek, hogy meglegyen nekik is digitálisan.

A hátterek is sokfélék lehetnek, az egyszerű fehértől egész a színesekig, mint ahogy a vicces kiegészítőkről is gondoskodnak. Ilyen sok szolgáltatást kapunk tehát egyben, ha a selfiegep.hu-nál bérelünk selfie automatát.

Ráadásul Budapesten ingyenesen kitelepülnek és vidéken is kedvező útiköltséget számolnak fel. Sőt, ami miatt még nagyon tetszik nekem a selfiegep.hu, hogy egy A4-es méretű fa borítású 20 oldalas fotóalbumot is adnak ajándékba, ehhez természetesen ragasztót is, így a helyszínen máris elkészülhet egy vicces vendégkönyv, fotóalbum. Az árakkal kapcsolatban a selfigep.hu-n lehet tájékozódni, egy négy órás bérlés például 89 ezer forint, ami szerintem a sok-sok mindent tekintve igazán baráti, kedvező ár. Alig várom már a szülinapi rendezvényt és az ünnepelt arcát, amikor meglátja az automatát. Neki ugyanis ez meglepetés lesz.