A fogkefe tanítson, ne a fogorvos!

Sokat tehetünk fogaink egészségéért és szépségéért, ha figyelünk az étkezésünkre, kerüljük a cukros ételeket és üdítőket, a fogba hosszan beleragadó ételeket, a fogakat elszínező kávét. Fogbarát élelmiszerek a nyers gyümölcsök, a hal, tej, amelyek erősítik a fogainkat. Emiatt tartjuk, hogy az egészséges táplálkozás a szájhigiéniával kezdődik, hiszen erős fogak nélkül nem tudunk jóízűen elrágcsálni egy répát vagy egy nagyot harapni az almánkba.

A lepedékes fog nem egészséges, gyulladást és más problémákat okoz, amelyek megnehezítik a jóízű étkezést, ezért elengedhetetlen a fogmosás jó technikájának elsajátítása. A fogorvosommal sokat nem találkozunk, az éves fogkőleszedésemen kívül szerencsére nem sokat látogatom, ekkor elhatároztuk, hogy megtanít igazán jól fogat mosni, amitől persze ragyogó hollywoodi mosolyom nem lesz, de szebb, lepedékmentes, természetes fogat tudunk varázsolni nekem.

Erre a nagyon egyszerű problémára viszont ma már kézenfekvő a megoldás, szükségünk van egy elektromos fogkefére, ami megtanulta már helyettünk, hogyan kell jól sepregetni a fogak között.

Nagy keresgélő vagyok, ezer helyen körülnézek, mielőtt valamit megvásárolok, mik a vélemények, milyen árak vannak, hol mit lehet kapni. A legnagyobb választékot és az igényekre legjobban szűrhető oldalt én a BestMarkt weblapján találtam. Rengeteg féle fogápolási termék érhető el náluk, a gyerek fogkeféktől a felnőtt fogkefe fejekig választhat magának mindenki igényeihez mérten. Az “Elektromos fogkefe vásárlás – BestMarkt” keresőszóval mindent megtalálsz, ha érdekel ez a téma, itt találsz: fogköztisztítót (nem is gondoltad, hogy ilyen is van), utazótokot, kiegészítőket és persze magát a fogkeféket.

Ahogy mondtam is, nagyon jól lehet keresni az említett webshopban az elektromos fogkefék között. Olyan lehetőségek szerint is lehet szűrni, amikre én magamtól egészen biztosan nem gondoltam volna.

Ki lehet választani például a fogkefe tápegységének típusát, ami lehet akkumulátoros, újratölthető vagy elemes is. Persze márka szerint is lehet keresgélni, ismertebb és kevésbé ismert (legalábbis számomra) márkák között. Szerencsére bőven van választék az Oral-B és a Panasonic elektromos fogkeféiből, így én ezeket állítottam be.

Szín alapján is lehet szűrni a találatokat a webshopban, amire először nem is gondoltam, de hát, ha már van ilyen is, akkor kiélem magam, és úgy döntöttem, hogy ez is egy szempont lesz.

Ár szerint is be lehet állítani a keresést, ami lehet: ár szerint növekvő, ár szerint csökkenő, de népszerűség szerint is sorrendbe rakja az oldal a listát. Ez számomra mindig nagy dilemma, de mivel minden mást is be tudtam állítani mellé, így a népszerűségi sorrendet választottam.

Ezeknek a szűrési lehetőségeknek köszönhetően könnyen, gyorsan meg is találtam a BestMarktnál az új, elektromos fogkefémet, amit végül házhozszállítással rendeltem meg. Bár van üzletük a IX. kerületben, a Petőfi híd környékén, de kényelmes típus vagyok, így nem volt kérdés, hogy élek ezzel a lehetőséggel. Már csak azért is, mert olvastam a weboldalon, hogy azok a rendelések, amik 16:00 óráig kerülnek leadásra, és raktáron vannak, már a következő munkanapon kiszállításra kerülnek a GLS futárszolgálat segítségével. Így pedig nekem még gyorsabb is volt az egész, mintha személyesen, az üzletbe mentem volna vásárolni.

Egyébként végül egy telefonos applikációval összekapcsolható fogkefét választottam, azóta buli a fogmosás, sokat tanultam a fogmosási technikámról, a telefonomon követhetem hány percig és hol milyen alaposan mostam fogat, úgyhogy én nagyon hasznosnak találtam. Az üzletben pedig segítséget is fognak tudni adni, úgyhogy bátran keressétek őket és tanítson titeket is a fogkefétek! Úgyhogy ne feledjétek: Elektromos fogkefe vásárlás – Best Markt.