Acélos idegzetek kellenek ehhez a munkához

Már lassan öt éve ugyanaz a munkahelyem. Egy budapesti acélgyártó cég íróasztala mögött ülök napi nyolc órában. Nem hittem volna, hogy ilyen sokáig kihúzom itt, eredetileg átmeneti állásként tekintettem rá. Az igazi szenvedélyem ugyanis a konyha. Imádok új ízekkel és állagokkal kísérletezni, a bolti és a cukrászdai termékeket egészséges kivitelben készítem el. Annak az oka, hogy itt maradtam az acél elemeket gyártó cégnél, hogy nem kellett lemondanom a hobbimról. Ahhoz sajnos nem vagyok elég tapasztalt, hogy egy étteremben dolgozzak, de már minden kollégámat rávettem az egészségesebb táplálkozásra, gyakran rendelnek tőlem süteményeket a partikra és megoszthatom velük a kedvenc receptjeimet. Van időm minden nap kényelmesen reggelizni, ebédelni és uzsonnázni is az irodában, mikor pedig hazamegyek, lévén nem túl fárasztó a munkám, rögtön neki tudok állni a konyhai tevékenységeimnek.

Otthon mindig is gázpalackot használtam, amit már egy ideje a Gázpalackfutártól szerzek be. Ezért, mikor a szokásos napi tevékenységeim mellett az acél gyár főnöke megbízott, hogy rendeljek új oxigénpalackokat, mert az eddigi beszállítójuk megszűnt, nem estem kétségbe. Emlékeztem ugyanis, hogy a honlapon nagy sok különböző gázokat tartalmazó palackokat kínálnak eladásra, ugyanúgy házhoz szállítással, ahogy nekem hozzák ki.

Felhívtam hát a céget, már ismerik az adataimat, hiszen legalább két éve rendelek tőlük, és eddig sosem volt probléma sem a palackokkal, sem a kiszolgálással, így reméltem, hogy az oxigén palack rendelésemet is náluk adhatom majd le.

Ugyanolya kedvesek voltak velem a telefonban, mint mindig. Mondtam, hogy most nem mint magánszemély telefonálok, hanem mint egy gyár ügyintézője, de ez természetesen nem okozott fennakadást a továbbiakban sem. Regisztráltak minket, mint jövendőbeli ügyfelet és megbeszéltük az első szállítás időpontját. A főnököm közben megsürgetett, ugyanis későn találta jó ötletnek elmondani, hogy amúgy jelenleg hiány van a készletből, mert az előző cég, aki szállította nekünk az oxigén palackokat, szépen cserben hagyott minket és az utolsó adag szállítmány nem érkezett meg hozzánk.

Hát nagyon felmérgesedtem, hogy ezt mért nem tudta már rögtön az elején mondani. Azért biztosítottam róla, hogy az új cég, akit szereztem, nem hogy még ide is elhozza a palackokat, de ilyesmi az ő üzletpolitikájukba biztos, hogy egyáltalán nem fér bele.

Gyorsan visszahívtam a fiúkat, hogy az egy órával ezelőtti rendelésemet s.o.s.-státuszba tetessem át. Szerencsémre abszolút megértőek voltak, megnyugtattak, hogy megoldható a dolog és még a mai napon kihozzák a palackokat. Erről tájékoztattam a főnökömet, aki nagyon hálás volt. Nem tudom, hogy nem direkt csinálta-e velem ezt, hogy engem és az általam ajánlott céget leteszteljen.

Akárhogy is, mindketten remekül szerepeltünk, a Gázpalackfutár most sem okozott csalódást, és a továbbiakban már nem csak én, hanem a munkahelyem is tőlük fogja rendelni majd a palackokat. Jó érzés, hogy egy ilyen megbízható cég gondoskodik rólunk a jövőben is.