Az egészséges táplálkozást túl későn kezdtem

Nem fogok köntörfalazni, mert jobb ha gyorsan kimondom az igazságot: sajnos sokáig tartott, mire felfogtam, miért is fontos a megfelelő táplálék bevitele.

Legalább negyven éven keresztül szénhidrátot ettem szénhidráttal, és természetesen a cukor sem hiányzott a mindennapi étrendemből. Már a harmadik x környékén is kezdtem érezni, hogy valami nem stimmel, de sajnos figyelmen kívül hagytam a szervezetem jelzéseit.

Pedig szerintem ez a kulcs az egészséges élethez: egyszerűen figyelni kell a testünk jelzéseit.

Például ha túleszem magam, érzem, hogy valami nem oké.

40 éves koromra azonban már a testem nem jelzéseket adott, hanem inkább segélykiáltásokat, melyek már tényleg nem kerülhették el a figyelmemet. Az orvosom is megmondta: változtassak az étrenden, mert ha nem teszem, akkor súlyosabb következmények várnak rám.

Erőt vettem magamon, és megszületett az elhatározás: kevesebb szénhidrát, nulla cukor, és több fehérje, zöldség és gyümölcs. Beiktattam a halat is az étrendemben. A hal tényleg az egyik legegészségesebb étel, amit csak bevihetünk a szervezetbe, amire az egyik legjobb bizonyíték Japán. Japánban az emberek kicsattannak az egészségtől és sokáig is élnek, márpedig ők tényleg sok tengeri ételt visznek be a szervezetükbe.

Már eltelt egy év azóta, hogy változtattam az étrendemen, és a hatás nem maradt el. Sok kilótól szabadultam meg, de ami a legfontosabb: egészségesebb vagyok. Régen néhány emelet lépcsőzéstől már alig kaptam levegőt, de az ilyen kis akadályok már nem jelentenek gondot.

Kellett egy kis idő azért, hogy megszeressem az egészséges ételeket, melyeket előtte sosem szerettem igazán. De szépen lassan rájöttem, hogy egészséges ételekből is lehet finomabbnál finomabb ételeket előállítani! Ebben egyébként a feleségem is sokat segített, aki több olyan szakácskönyvet is vásárolt, melyek pontosan az ilyen ételekhez adnak kiváló tippeket!

És ez nem csak a testem fizikai változásairól szól: a közérzetem is teljesen más, mint akkor régen. Egyszerűen boldogabb és elégedettebb vagyok magammal, ami látszik rajtam. A családom és a barátaim is sokszor mondták már nekem: sokkal örömtelibbnek tűnök, mint régen.

Sajnos azonban vannak dolgok, amiken nem tudok változtatni még az egészséges táplálkozással sem. A sok év, melyet túlsúlyosan éltem le, sajnos megterhelte a szervezetemet, és hiába adtam le sok-sok felesleges kilót, ezek maguktól nem fognak begyógyulni. Hogy miről is van szó?

Sajnos a porckorongsérv az, amire gondolok. Azt hiszem elkerülhetetlen volt, hogy ehhez hasonló problémáim legyenek a sok éves egészségtelen életmód miatt. De a múlton már kár keseregni, ezért úgy döntöttem, inkább valamiféle megoldást kell találnom. Az egyik barátomnak hasonló problémái voltak, mint nekem. Emiatt evidensnek tűnt, hogy megkérdezzem tőle, ő tud-e javasolni számomra valami megoldást.

Áldom a szerencsémet, amiért hozzá fordultam, hiszen olyan tanácsot kaptam tőle, aminél jobb nem is létezhet!

Azt ajánlotta, hogy látogassam meg a therapy4u.hu weboldalát, mert ott minden meg találok majd, amire csak szükségem lehet.

Nos, egy kicsit elébe vágok a történetnek: valóban úgy történt, ahogy a barátom mondta. Ez a weboldal jelentette számomra a megoldást a betegségemmel szemben, és ezért örökké hálás leszek.

Erről a szolgáltatóról egészen egyszerűen csak szuperlatívuszokban tudok beszélni.

De tulajdonképpen kikről is van szó? Ők gerincterápiával foglalkoznak, és az olyan emberek számára nyújtanak felbecsülhetetlen segítséget, mint amilyen én is vagyok.

Sokat írok még róluk, de ide biztos nem fog minden kiférni, ezért javaslom, hogy tekintsétek meg Ti is a weboldalukat. Egy príma internetes felületről beszélhetünk, ahol minden egyértelműen és jól láthatóan le van írva. Ha a cikk végére érve még mindig kérdéseitek maradnának a terápiákkal kapcsolatban, akkor a weboldal valószínűleg megadja a választ számotokra.

Fontosnak tartom kiemelni, hogy a weboldalon van blog is, ahol érdekesebbnél érdekesebb cikkek segítenek abban, hogy a laikusok is jobban ráláthassanak erre a fontos témára. Számomra talán a legérdekesebb cikk a prevencióról szólt, és komolyan ajánlom nektek is, hogy olvassátok el!

Azt gondolom mondanom sem kell, hogy a porckorongsérv problémám hihetetlen sokat javult, mióta ide járok. Az itt dolgozók szakértelme és tapasztalata a lelke az egész gyógyulási folyamatomnak! Érzem és tudom, hogy én ott csak nem egy egyszerű páciens vagyok, hanem egy vendég is, akiknek a gyógyulása a legelső szempont. Egyszerűen mindig jó érzés, mikor ott lehetek, mert ritka, hogy valahol ennyire fontosnak és megbecsültnek érezhessem magamat.

Ha már szóba jöttek az ottani gyógytornászok, akkor szeretném újra a weboldal egyik funkcióját ajánlani: kattintsatok rá a “csapatunk” menüpontra.

Itt Ti magatok is láthatjátok, kik is dolgoznak ennél a központnál. Minden velük kapcsolatos információ itt van: a beosztás és a szakterület. Ha kiválasztotok valakit, akkor egy rövid bemutatkozást is elolvashattok, továbbá láthatóvá válik az is, hogy mely napokon mettől meddig dolgozik. Ez egy olyan alaposság tőlük, amit én nagyra értékelek.

Természetes, ha a kezelésekről is minél többet szeretnétek megtudni, és a weboldal erre is gondolt! Mivel ezt egyébként is el tujátok olvasni, ezért inkább leírom ide a saját történetemet!

porckorongsérv

Már az első alkalom is komoly előrelépést jelentett. Az első lépés az volt, hogy feltérképezték a fájdalom pontos helyét, amit követően rögtön olyan kezelést kaptam, mely enyhített a fájdalmamon. Már az első alkalom után jobban éreztem magam, és tudtam: a lehető legjobb helyre jöttem.

Minden egy alapos beszélgetéssel kezdődött, ami azért volt fontos, mert minden információ segítheti a gyógyulás folyamatát. Én természetesen részletesen válaszoltam is minden kérdésükre.

Szeretném megjegyezni, hogy végig kedvesek, barátságosak és segítőkészek voltak velem. Ők egyszerűen egy kiváló társaság, akikhez öröm járnom! Úgy hiszem, ez is sokat számított a felépülésem szempontjából, illetve inkább biztos vagyok benne.

A beszélgetés utáni következő lépés az volt, hogy különféle teszteket hajtottak végre rajtam, melyeknek a célja a testem mozgásszervrendszer állapotának a megismerése volt.

Ezután kezdetét is vette az első kezelésem, aminek eredményeként a fájdalmaim jelentősen csökkentek. Szinte már is felejtettem, milyen érzés úgy élni, hogy nincsenek kínzó fájdalmaim.

A további kezelések arról szóltak, hogy megerősítsék a testem, és ne csak a fájdalom, de a fájdalom forrása is a háttérbe szoruljon.

Szeretném még azt is hozzátenni, hogy vannak esetek, mikor sajnos orvosi beavatkozásra is szükség van. Ilyen esetben tovább küldenek a megfelelő szakemberekhez, de szerencsére nálam erre nem volt szükség.

Ha valaki szeretne állapotfelmérésre jelentkezni, akkor az online felületüket javaslom, ahol ezt kényelmesen és gyorsan meglehet tenni. Csupán néhány adatot kell megadni, és már lehet is küldeni.

Most már olyan mozdulatokra is képes vagyok, melyeket eddig csak komoly fájdalmak árán tudtam végrehajtani! Emlékszem, régen még a cipőhúzás is valami olyasmi volt, amire lelkileg fel kellett készülnöm, mert akkora fájdalommal járt. Utólag ez már szörnyen hangzik, és alig tudom elhinni, hogy sikerült kikerülnöm ebből a csapdából.

Persze ez sosem sikerült volna magamtól. Ha nincs a therapy4u.hu csapata, akkor szinte biztos, hogy még mindig abban a szörnyű állapotban lennék.

Elég sok minden elmondtam már róluk, szóval innentől kezdve már a Te kezedben van a döntés. Én azt mondom, hogy ha porckorongsérv vagy ehhez hasonló problémád van, akkor ne engedd tovább, hogy kínozzon a fájdalom. Keresd fel őket minél előbb, hogy Te is a gyógyulás és a megújulás útjára léphess! Ez egy olyan döntés lesz a részedről, amit biztosan nem fogsz megbánni! Elég csak az én példámból kiindulni: mióta hozzájuk járok, sokkal jobban érzem magam.

A fájdalommentes élet egy kincs, én már tudom. De sajnos ezt nem mindenki érheti el segítség nélkül. Én azonban megtaláltam a segítséget, és most számodra is itt az esély, ha olyan gondjaid vannak, mint egykor nekem!

Maradtak még kérdéseid? Nyugodtan használd az oldalukon található elérhetőségeket! Minden kérdésedre megkapod majd tőlük a megfelelő választ!

Remélem, hogy van köztetek olyan, aki a bejegyzésem elolvasása után felkeresi őket, hiszen minél több olyan embernek szeretnék segíteni, aki hasonló cipőben jár, mint néhány hónappal ezelőtt én.