Gyógyszerrendelés egyszerűen

A blogon már többször is beszéltem az egészség fontosságáról. Mindenkinek egyértelmű, hogy miért lényeges az, hogy erre vigyázzunk. Ennek egyik fő eszköze a táplálkozás, de ezzel nem csak az emésztő rendszerünket tarthatjuk formában, hanem az egész testünket. Például a táplálkozás meg a vitaminok bevitele a csontokra is hatással van. Mint valószínűleg tudod, a kalcium a csontok és a fogak jelentős részét teszi ki. A kalcium valójában a leggyakoribb ásványi anyag a testben, és a csontok egészségére gyakorolt ​​fontosságáról ismert. A megfelelő kalciumbevitel a legfontosabb tényező az erős csontrendszer felépítésében. Csonttartó funkciója mellett a kalcium az izmok összehúzódásában, a vérrögképződésben és a sejtek közötti jelátvitelben is segít.

Csonttermelése természetesen 30 éves kor körül kezd lelassulni, ami néhány ember számára a csonttömeg általános veszteségét okozhatja.

Bizonyos egészségi állapotok és gyógyszerek befolyásolhatják a kalcium megfelelő felhasználásának képességét. Az étkezési zavarok és az emésztőrendszer szintén csökkentik a test képességét a kalcium felszívására. A kortikoszteroidok, savcsökkentők és számos rohamok elleni gyógyszer hosszú távú használata szintén negatívan befolyásolja a csontsűrűséget.

Természetesen az alkoholfogyasztás, a dohányzás és a túlzott koffeinfogyasztás mind befolyásolják a kalciumbevitelt, és ezáltal a csontok egészségét. A D-vitamin kulcsszerepet játszik a csontok egészségében, D-vitamin lehetővé teszi a kalcium megfelelő felszívódását a bélben és a szervezet általi felhasználást.

A kalcium felszívódásának elősegítése mellett a D-vitamin elősegíti a csontok növekedését és az újjáépülést is. Ha pedig fontos neked a csontjaid egészsége, akkor akár neten is rendelhetsz flexiwell forte étrendkiegészítőt egy megbízható online patikából.