Kirándulás, finom ételek, strandolás: szállás Siófokon

Már írtam nektek korábban arról, milyen nagy szükség van az életmódváltásra, hogy vannak olyan dolgok, mikre nem is tudtuk, hogy hatással van. A babaprojekt kapcsán sikerült igazán szilárd elhatározásra jutnom. Akkor a sportolást babakocsival képzeltem el, és remélem ez egyszer meg is fog valósulni.

Erről bővebben itt olvashattok: https://suranyihifi.hu/az-eletmodvaltas-az-apro-reszleteken-mulik/ .

Azóta sokkal jobban odafigyelek arra, hogy mit eszem. Kerülöm a klasszikusan magyar ételeket, a zsírokat, szénhidrátokat. Nagyjából minden lekerült az étlapról, ami nehezen szívódik fel a bélcsatornában. Egyedül a cukros ételekről nem sikerült lemondanom. Természetesen ezeknek is csökkentettem a bevitelét, de egy-egy alkalommal belefér egy kis bűnözés.

Most már elég rég óta követem ezt az életmódot, a testem pedig hálás a változásoknak. Sosem hittem el az embereknek, hogy mennyire sokat jelent a rendszeres sport és a megfelelő táplálkozás. A saját bőrömön tapasztaltam meg, mennyire meg tudja változtatni az embert. Amióta sokat sportolok és helyesen táplálkozom, sokkal kevésbé vagyok stresszes, sokkal könnyebben alszom el és kelek fel. Kiegyensúlyozottabbnak és energikusabbnak érzem magam, mint azelőtt.

Az aktív sportolást igyekszem megtartani, már nem is tudom elképzelni a hetemet a szokásos edzések nélkül.

Amikor az üdülésünket tervezgettük a párommal, akkor is szem előtt tartottuk az új életmódunkat. Az életmódváltás előtt biztosan egy olyan helyet kerestünk volna, ahol csak áztunk volna valami kellemesen forró vízben, onnan figyeltük volna a külvilágot. Ennél jobb kikapcsolódást el sem tudtam volna képzelni az őszi hónapokban.

A táplálkozás és a sportolási szokásaink megváltoztatása viszont kihatott az üdülési szokásainkra is. Olyan helyet kerestünk ezúttal a szünnapjainkon, ahol a kikapcsolódáshoz a környéken elég látnivaló van ahhoz, hogy azokhoz is elkiránduljunk, azokat is felfedezzük, megmozgassuk magunkat.

A helyszínt kiválasztottuk. Az ország egy olyan pontját szerettük volna bejárni, ahol tudjuk hogy sok minden van, amit meg lehet nézni, színes kulturális programokkal vár a környék és remek kirándulóhelyek vannak.

Emellett persze szerettünk volna olyan szállást is, ami kicsit privátabb, és elszigeteltebb ezért most elsősorban a magán szállásokat jöhettek szóba, és kizártuk a szállodákat.

A választott régiónk a Balaton lett, mert tudjuk, hogy itt csodálatos települések vannak, nagyon jók a kulturális programok, és természetesen a megunhatatlan Balaton vize.

siófoki apartman

Sokat keresgéltünk, rengeteg honlapot átnéztünk, mire megtaláltuk, hogy melyik a számunkra legmegfelelőbb szállás Siófokon. Úgy voltunk vele, hogy ez a Balaton központi települése és innen könnyen el tudunk menni jobbra-balra kirándulni, és nem utolsó sorban a strand is csodálatos.

Már az első találatok között szembe jött a siofokszallas.info weboldala. Itt többféle siófoki apartman közül is választhattunk. A szállások annyira ideálisak voltak, hogy nehezen is sikerült kiválasztanunk azt az egyet, amelyről ajánlatot kértünk. Választhattunk közvetlen Balaton parti apartmant, amely erkélyéről minden este megcsodálható a naplemente. Volt olyan nyaraló is, amely saját medencével rendelkezett. Találtunk olyan opciót is, ahol a kertben sütögetni, bográcsozni lehet. Egy szóval, minden felmerülő igényt maximálisan lefedtek a kínált szállások.

Budapesttől könnyen el lehet jutni Siófokra akár autóval, akár vonattal, tehát nem kell nagy távot megtenni de természetesen kellően messze van ahhoz, hogy kicsit átszellemüljön az ember.

Siófok városa mindig egy közkedvelt nyári helyszín, rengeteg koncertnek, fesztiválnak ad helyet. Ott van a méltán híred Petőfi-sétány is, a sok turistacsalogató buli helyszínnel és bárral. A környék sokat fejlődött a gasztronómia terén is, a hagyományos magyaros vonal mellett, több színvonalas, újhullámos étterem is nyílt az elmúlt években.

A környéken található a badacsonyi borvidék, amely a borok szerelmeseinek nyújt aktív kikapcsolódási lehetőséget, jó borok társaságában. A környék híresen jó borospincéi mellett, pompás borteraszok is találhatóak, ahonnan pazar látvány nyílik a festői Balatonra.

A kirándulási vágyainkat is kielégíthetjük itt, ugyanis több kirándulóhely is elérhető innen. Hajóval át lehet menni az északi partra, ahol a Tihanyi-félsziget, Balatonfüred, Csopak városai is kiváló programokat nyújtanak.

A lefoglalt siófoki apartmanunk nem okozott csalódást, pont olyan szép volt, mint a képeken. Nagyon kényelmesen elfértünk benne, jól felszerelt volt az apartman minden pontja, tiszta és igényes. Abszolút pozitív csalódás volt.

A siófoki strand ott volt közvetlenül előttünk, néhány perc sétát kellett megtennünk az apartmanunktól. Egy igazi pihenős, kellemes kikapcsolódást nyújtó nyaralásunk volt. Ennél jobbat el sem tudtam volna most képzelni, és szinte biztos vagyok abban, hogy fel fogjuk még keresni a siofokszallas.info weboldalát.