Már a központi klíma kiválasztásánál tartunk

Megosztom veletek a mai egészséges menümet, hátha inspirál titeket arra, hogy rálépjetek erre az útra, illetve azt szeretném ezzel igazából bebizonyítani, hogy az egészséges táplálkozáshoz nem feltétlenül van szükség extra hozzávalókra. A bulgurt biztos sokan ismeritek. Nekem ez tette ki a mai étkezésem nagy részét, egy részét elkészítettem reggelire édesen, amolyan tejberizs szerűen, a másik felét pedig sült csirkemellel és zöldségekkel fogyasztottam ebédre. Vacsorára pedig vettem friss magyar túrót, amibe néhány szem epret raktam.

Az edzésterv betartása mellett jól haladunk a családi házunk építésével is, amihez épp most választottuk ki a klímarendszert és a klímaberendezést a Klímaglobal Kft. segítségével.

Amikor felvettem velük a kapcsolatot, jelezték, hogy érdemes még a családi ház felhúzása előtt megbeszélni a részleteket a központi klímával kapcsolatban, ugyanis utólag kicsit kötöttebbek a lehetőségek, és több kompromisszumra van szükség, mint hogyha még a ház felépítése előtt kerülne erre sor a központi klíma kialakítására.

Tőlük tudtam meg azt is, hogy családi házak esetén nem csak a hagyományos fali split beltéri egységeket lehet választani, vannak más megoldás, mint a légcsatornázható klímaegységek, aminek előnye az, hogy nem fog klímaberendezés látszódni a szobákban, hiszen a beltéri egység nem látható helyen helyezkedik el a lakásban.

Persze kiemelték azt, hogy ennek hátránya is van, méghozzá az, hogy nem lehet helyiségenként szabályozni a hőmérsékletet, de én ezt egyáltalán nem tartom negatívnak, hiszen nem szeretném, hogy például a gyerekek nagyon levigyék a saját szobájukban a hőmérsékletet, így az egységes hőbeállítás nekem sokkal szimpatikusabb megoldás volt a család egészségét figyelembe véve.