Szerencsére már nem csak otthon tarthatom a diétámat!

Illetve, helyesebben úgy kéne fogalmaznom: diétáimat. Merthogy több is van. Váltogatom, hogy éppen mibe fogok, de a glutén- és laktózmentesség eleve alapvetés, és ezeken túl nagyon nehéz még húsmentes és egyéb diétákat is követni. Legalábbis eddig nehéz volt, mert többnyire magamra kellett főznöm.

De, szerencsére egyre inkább tele van a város speckó helyekkel, ahol lehet tartani a vegánságot, az ilyen-olyan mentességet és minden mást is! Annyira lelkessé váltam mostanság ennek okán, hogy igyekeztem vendéglátós ismerőseimtől tudakolni, mi az oka annak, hogy teret nyer az ennyire professzionális konyhaművészet, és már nem csak rétegműfaj mindaz, amikről eleddig beszéltem. Már mindenki megtalálhatja a magáét, legyenek az ízlése, vagy a fogyasztási szokásai teljesen egyediek.

Említettek sok dolgot a globalizációtól (aminek köszönhetően egyre több és változatosabban képzett szakács csábítható Budapestre), egészen szerteágazó dolgokig, de megragadt bennem, hogy egy valamit többen is szóba hoztak: Dealer – Gastro & Ice Dealer. Azt mondták, erre keressek rá. Minden ágazatnak szüksége van profi terjesztőkre, viszonteladókra, ami az eszközeiket illeti, és azt mondták, ketten is, hogy ők azért vágtak bele eleve a saját műfajukba, mert az említett helyről rengeteg profi felszerelés beszerezhető, és olyan széles a választék, hogy minden vendéglátós egyéni igényei kielégíthetők. Főzzön bármilyen vendégkörre.

Az Rdealer nevű kereskedőről van szó konkrétan. Ha érdekel benneteket, keressetek rájuk ti is, például így tehát: Dealer – Gastro & Ice Dealer. Vannak náluk csomagolástechnikai, és előkészítő gépek, fagylalt-, húsipari-, sütőipari gépek, ital készítők, hűtést, fagyasztást segítő felszerelések, mosogatási és egyéb kiegészítők, természetesen magáról a sütés-főzésről nem is beszélve. És ezt a kínálatot nézve már elhiszem, hogy könnyebben vág bele egy profi konyha és teljes infrastruktúra felszerelésébe bárki, mint régebben. Mert itt tényleg minden van, ami kellhet. Cukrászdáktól büfékig, tematikus éttermekig, vagy bármiig.

Maga a shop egyébként zseniálisan felépített az rdealer.hu-n. Nagyon specifikusan és célirányosan kereshetjük meg azt, amire szükségünk van és átlátható minden a menürendszerben. Sőt, az a jó ezekben a mai rendelős weboldalakban, így ebben is, amelyikről beszélnünk, hogy nyitnak aktívabban is a felhasználók felé, és nem csak a vásárlásról szól az egész. Van egy blogjuk is például, amiben tök sok infót osztanak meg, így erősítve azt a jelenséget, ami az alap felvetésem volt: ma már magabiztosabban vág bele bárki tematikus étterem vagy bármi üzemeltetésébe, mert még azon az oldalon is kapnak segítségül szolgáló információt, ahonnan a kellékeiket beszerzik. Az rdealer.hu-n írnak a konkrét, általuk forgalmazott termékeikhez fűződő tapasztalataikról. Hogy csak egy példát emeljek ki: az Orion Kata süteményes vitrinről olvastam egy részletes leírást.

Írnak ezekben a blogposztokban például arról is, hogy nem csak a működését tekintve, hanem a megjelenést illetően mire számíthatunk, ha valamelyik terméküket kinéztük magunknak. Az Orion Kate példának okáért a szögletes és minimalista stílust és formákat követi, így előre lehet tervezni a berendezést is a vendéglátó egységben, pedig még csak a funkcionalitásnál tartanánk elvileg. Ez viszont csak egyetlen példa volt, ha többre vagytok kíváncsiak, még egyszer, görgessetek hát feljebb a linkért, vagy írjátok be a keresőbe ezt: Dealer – Gastro & Ice Dealer!