Tápláljuk a lefolyóinkat is egészségesen, hogy ne duguljanak el

Egészséges táplálkozás. Ma már annyira közhelyesen hangzik, pedig mindig hatalmas szerepet játszik abban, hogy ki mennyire egészséges és hogy a szervezete mennyire viselkedik rendeltetés szerűen. Szóval szerintem ez egy olyan elcsépelt dolog, amiről bármennyire is unjuk, mindig érdemes egy szóval többet szánni és nem megterhelő, ha éppen kétszer, vagy akár háromszor is átveszünk olyan dolgokat, amiket már egyébként az álmunkból felkeltve is tudnánk. Gondolok itt most arra, hogy mit együnk, mit próbáljunk kerülni, milyen napszakban mi lenne a legjobb, a legfinomabb és leginkább tápláló eledel a testünknek. Ezzel szemben az a téma, hogy mit ne dobjunk a lefolyóba, hogy az ne duguljon el, az sokkal kevésbé elcsépelt, pedig igazán lehetne az. A Vizszereles.net csapata azonban összeszedte azokat a pontokat, amiket érdemes elkerülni, ha nem szeretnénk közelebbről megismerkedni a csőgörénnyel, valamint, hogy miket ne csináljunk, ha már beütött a dugulás.

Először azt érdemes tisztázni, hogy egy olyan cégről van szó, akik nagyon hosszú múltra tekinthetnek vissza és ezzel a bőséges szakmai tapasztalattal állnak mindig a rendelkezésünkre. Másrészt – amiért rendkívül szimpatikusak, az az, hogy akár már egy-két órán belül is ki tudnak érkezni a tett helyszínére, amennyiben tényleg ekkora a baj. Budapesten és Pest megyében dolgoznak.

Na de nézzük, hogy miket ne tegyünk a Vizszereles.net szerint, ha már sikerült eldugítani a lefolyót, vagy a WC-t. Először is, nem túl jó taktika a kemikáliákhoz nyúlni. Ezek ugyanis a legtöbb esetben csak még több galibát tudnak okozni, mint amennyit segíthetnének. Nem is szabad mindenféle vegyszert önteni minden csővezetékbe, mert lehetnek összeférhetetlenségek. Plusz attól függően, hogy milyen anyagtól szorult meg a rendszer, még akár odáig is fajulhat ettől a helyzet, hogy belegyógyul a csőbe a dugulást okozó anyag. Természetesen ezt sem akarhatjuk, ha egy pici eszünk van. Szóval nem biztos, hogy rögtön el kell szaladni a boltba ilyesmiért, ha már megtörtént a baj. Ezek inkább preventív jelleggel használandók, ha már érezzük, hogy nehezen megy le a víz, de még nincs akkora gond.

Ha ahhoz folyamodnánk, hogy a vegyszerek helyett inkább valamilyen fizikai úton próbáljuk meg megoldani a problémát, akkor a következőket tapasztalhatjuk a Vizszereles.net szerint. Ha a jól ismert pumpálással próbálkoznánk, akkor általában abban az esetben járhatunk sikerrel, hogyha valamilyen lazább szerkezete van annak a szennyeződésnek, ami a dugulást okozza. Ha viszont ez valamilyen makacsabb dolog, mondjuk egy megrekedt hajcsomó, vagy zsíros szennyeződés, akkor sajnos vajmi kevés az esélyünk egy pumpával.

Ekkor szokott szóba kerülni a csőgörény használata. Ezt meg lehet vásárolni az egyszerűbb barkácsáruházakban, pedig a használata egyáltalán nem való avatatlan kezekbe. Ugyanis, hogyha nem vagyunk jártasak a dologban, akkor könnyen fajulhat odáig is a történet, hogy még a csőgörény is beragad a rendszerbe és akkor aztán tényleg nincs más választás, csak a csővezeték megbontása. Ezt pedig érthető módon mindenki szeretné elkerülni.

Ha tehát egy mód van rá, akkor mielőtt bármiféle házi megoldásokkal próbálkoznánk, aminek az a vége, hogy még rontunk az egyébként sem túl rózsás helyzeten, inkább hívjunk rögtön szakembert és hagyjuk rájuk ezeknek a komoly problémáknak a megoldását. Hiszen mindenkinek az a jó, ha egyszerűen és gyorsan lehet orvosolni egy dugulást és nem kell hozzá semmit sem megbontani. A Vizszereles.net oldalát böngésszétek végig és talán titeket is meggyőznek róla, hogy nem érdemes partizán akciókba kezdeni és házilag megoldani a dolgot. Ők viszont villámgyorsan ott tudnak lenni és megoldani a gondot egy szempillantás alatt.